Inhoud

 • Lange Lozanastraat 142 B2
  2018 Antwerpen
 • Sarphatistraat 7
  1017 WS Amsterdam
  logo-gemeente-amsterdam (1)
 • Kastanjelaan 400
  5616 LZ Eindhoven
  eindhoven_pms485_liggend_bb (1)
 • Aert van Nesstraat 400
  3012 CA Rotterdam
  Group 47

Het Halsten verhaal

Na de basis in Nederland, werd de puzzel verder in België gelegd. En de stukjes pasten…

De eerste 10 jaar

Het begin van het verhaal werd 10 jaar geleden in Nederland geschreven. Bas, Sietske en Janneke vonden elkaar daar, en legden grote stukken van de puzzel al samen. 4 jaar geleden kwam ook Eliane erbij en werd Halsten verder uitgebouwd tot wat het nu is.

 

Over de grens

Mieke had in België in de advocatuur gewerkt, maar verliet de balie en richtte 8 jaar geleden haar eigen vennootschap als juridisch consultant op. Aan de schoolpoort in Antwerpen werden toen contacten gelegd tussen Mieke en Janneke die hier al 15 jaar woont. Halsten ging een samenwerking aan met Mieke om ook aan het cliënteel in België haar diensten te kunnen verlenen.

Want over de grenzen heen bleek het verhaal van Halsten en Mieke te kloppen. Ook zij ondervond als advocaat dat de tarieven en de manier van werken binnen de advocatuur drempels opwierpen. Op haar website citeert zij: ”De drempel om juridisch advies in te winnen is voor veel particulieren en KMO’s zo hoog dat vaak kostbare tijd verloren gaat…”.

 

Het doel

De essentie van juridische dienstverlening is het centraal stellen van de cliënt. Beschikbaar zijn wanneer nodig. Altijd beroep kunnen doen op dezelfde jurist, waardoor de cliënt de voordelen heeft van een vaste advocaat of bedrijfsjurist qua confidentialiteit, inzet en continuïteit. Aan het Halsten verhaal zijn geen nadelen verbonden: de cliënt betaalt enkel de gepresteerde uren, waardoor men planning en budget perfect in de hand kan houden.

Deze vernieuwende werking binnen de juridische dienstverlening had in België nog enige doorwerking nodig. Mettertijd merkte Mieke echter een aanzienlijke evolutie in België, en Bas, Sietske, Janneke en Eliane waren 10 jaar na het eerste puzzelstuk klaar om de puzzel volledig te leggen: groei naar België en groei in België. En nu staan we hier.

 

Let’s BE.legal

Klaar om uitgedaagd te worden. Klaar om te presteren. Klaar om anders te zijn. Want wij zijn Halsten. We zijn Halsten BE.legal.

Meer lezen over het ontstaan van, het idee achter en de inspiratie van Halsten in Nederland? Klik hier.

 

 

Halsten. Omdat het anders kan.